Advies op maat? Vraag een offerte aan

5 stappen naar cyberveiligheid

Driekwart van de ondernemers in Nederland geeft aan zich nog weinig zorgen te maken over de digitale veiligheid van hun bedrijf. Dit is wel te begrijpen, want als ondernemer hebt u wel andere zaken aan uw hoofd. Toch is digitale onveiligheid geen klein probleem. Cybercriminelen worden steeds handiger in het stelen van data en geld van mkb’s. De beste manier om een stok achter de deur te hebben is om een geschikte cyberverzekering af te sluiten. Daarnaast zijn er ook een aantal andere stappen die je als ondernemer kan zetten om jezelf en je onderneming te beveiligen.

Vergroot je kennis over cybercrime
Als je denkt aan cybercriminaliteit komen er vast verschillende beelden bij u naar boven van hoe dit eruit ziet. De werkelijke gevaren van cybercriminaliteit zijn vaak veel dichterbij dan je verwacht en komen uit onverwachte hoeken. Wij kunnen je helpen met advies en een cyberverzekering bieden tegen onverwachte gevaren. Phishing mails, malware en ransomware zijn nog maar het topje van de ijsberg. Kortom er zijn veel gevaren die uw onderneming bedreigen en het kan verstandig zijn om kennis en maatregelen te nemen om uw onderneming te verzekeren met een cyberverzekering.

Cyberveiligheid geen bijzaak maar een hoofdzaak
Een cyberaanval klinkt voor veel ondernemers in eerste instantie misschien niet als een actieve bedreiging. Toch is het niet ondenkbaar en zijn juist veel mkb’s slachtoffer. Dit heeft er mede mee te maken dat de urgentie niet altijd voelbaar is en digitale beveiliging wordt dus niet altijd gezien als prioriteit. Daardoor zijn de maatregelen tegen digitale onveiligheid niet altijd sterk en soms worden er niet eens maatregelen genomen.

Cyberveiligheid serieus nemen en de urgentie verhogen kan een stap zijn in de richting naar het creëren van een veilige omgeving voor uw onderneming en uw werknemers. Een cyberaanval komt bijvoorbeeld vaker voor dan diefstal. Ook het verspreiden van malware en ransomware gebeurt tegenwoordig via whatsapp. Een cyberverzekering helpt als eerste stap om de klappen op te vangen wanneer er iets misgaat.

Maak de risico’s inzichtelijk voor je eigen onderneming
Er zijn veel digitale gevaren op te noemen die een bedreiging vormen voor uw onderneming, maar welke gevaren vormen nu de grootste risico’s specifiek voor uw onderneming? Door te inventariseren waar de zwakke schakels zich bevinden kan cyberdreiging worden geminimaliseerd en biedt dit een eerste cyberverzekering. Zo kan een rapport worden opgemaakt waarin de schakels in uw onderneming worden herkend en veilig worden geoptimaliseerd.

Niet genoeg kennis? Besteed uit
Niet elke ondernemer heeft IT-kennis en dat is ook niet nodig. Het is wel verstandig om zaken als IT uit te besteden aan andere partijen die wel over de nodige kennis en expertise beschikken. Dit gaat bijvoorbeeld over zaken als IT-kennis, cyberbeveiliging en een cyberverzekering. Het is niet aan te raden om helemaal zelf aan de slag te gaan, als dit elders beter kan. Zo kunt u uw focus houden bij ondernemen en kunnen wij aan de slag gaan met uw cyberverzekering en cyberveiligheid.

Gebruik uw gezonde verstand
Ondernemers nemen graag risico’s en zo wordt het belang van een cyberverzekering vaak onderschat, terwijl een cyberverzekering erg belangrijk kan zijn. Risico’s nemen kan bijdragen aan het succes van een onderneming, maar dit kan ondernemingen ook fataal zijn. Daarnaast komt er ook een dosis gezond verstand kijken die essentieel is in de besluitvorming van ondernemingen en zo ook bij het voorkomen van cybercriminaliteit. Elke ondernemer weet dat de juiste apparatuur nodig is om doelstellingen te bereiken. Zo is een cyberverzekering essentieel om meer digitale veiligheid te creëren.

Niet iedereen moet zomaar toegang kunnen hebben tot data van uw onderneming. Gevoelige informatie dient beschermt te worden tegen gevaren van buitenaf. Blijf dus vertrouwen op uw onderbuikgevoel en luister naar uw gezonde verstand. Klik niet zomaar op links en onderschat de gevaren van hackers en andere cybercrime niet. Wij helpen u verder graag met het kiezen van een cyberverzekering die past bij uw onderneming.