Advies op maat? Vraag een offerte aan

Cyberverzekeraars

Cyberverzekeraars

Er zijn meerdere verzekeraars die verschillende soorten cyberverzekeringen bieden met aanvullende diensten. Hierbij is ons doel om u een concreet beeld te geven van een geschikte verzekeraar die past bij uw persoonlijke situatie. Cyberverzekeraars worden steeds bekender en noodzakelijker. Daarom is het ook niet gek dat er in de afgelopen jaren een hoop extra aanbieders op de markt zijn gekomen. Elk van deze aanbieders heeft eigen regels en eigen voorwaarden. Ook bieden sommige verzekeraars andere extra diensten.

Voordat u op zoek gaat naar een passende verzekeraar tegen cyberaanvallen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle cyberincidenten die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. In de volgende alinea vindt u enkele belangrijke cijfers over cyberaanvallen. Het is belangrijk om goed na te denken over de mogelijke cyberaanvallen waarmee uw bedrijf te maken kan krijgen.

Het belang van goed verzekeren tegen cyberaanvallen

Vorig jaar werden 696 cyberaanvallen geregistreerd bij de politie. Dat was 870 in april en maar liefst 1869 in mei. Het aantal cyberaanvallen in Nederland neemt sinds 2017 sterk toe. De grootste stijging werd genoteerd aan de start van de coronapandemie in 2019/2020.
Maar zelfs deze cijfers geven niet het echte beeld weer. Het aantal bekende gevallen cybercriminaliteit is in 2019 met 68% gestegen vergeleken met het jaar ervoor. Daarom is het goed verzekeren van uw bedrijf nog nooit zo belangrijk geweest als nu.

Onderzoekscentra voor cybercriminelen analyseren voortdurend bestaande computertechnologieën op de markt en lopen vaak voor op ontwikkelaars, dus het kan zijn dat u lange tijd niet weet dat iemand anders toegang krijgt tot uw bedrijfsinformatie en persoonlijke gegevens. Zeven van de tien aanvallen hebben als doel direct financieel gewin te behalen. Bijvoorbeeld door geld van de bankrekeningen van het slachtoffer af te halen, en nog eens 23% met als doel persoonlijke gegevens te verkrijgen.

Welke cyberverzekeraar past bij mijn onderneming?

Om u zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van de beste cyberverzekering, kunt u op onze website een offerte aanvragen. Bij het opstellen van een offerte houden we rekening met uw persoonlijke situatie. Vervolgens identificeren we de mogelijke oplossingen en de diensten van verschillende soorten verzekeraars die passen bij uw persoonlijke voorkeuren.

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal cyberverzekeringen. Via deze links kunt u meer lezen over de verschillende cyberverzekeringen en wat zij aanbieden. Bent u benieuwd welke cyberverzekering het beste bij uw onderneming past? Dan verwijzen wij u graag naar onze offertepagina en helpen wij u verder.

Wij werken samen met

Overzicht verzekeraars