Advies op maat? Vraag een offerte aan

AIG Cyberverzekering

Wat dekt de AIG Cyberverzekering?

De CyberEdge cyberverzekering van AIG dekt schades die het gevolg zijn van ransomware, hacken en andere cyberincidenten. Het verzekerde bedrag wat u kan kiezen heeft een limiet per jaar van € 100.000,-.

AIG biedt ook de first response dienst wat betekent dat u meteen in contact kan komen met een IT-expert, een PR-specialist en een juridisch adviseur. De eerste 48 uur zijn bij een cyberincident de belangrijkste uren. Het is daarom noodzakelijk dat er snel gehandeld wordt. Ook hanteert CyberEdge in de eerste 48 uur van het incident geen eigen risico. Gemaakte kosten bij de first response diensten, kosten voor het herstellen van data of het monitoren van gestolen data vallen allemaal onder de dekking. Eventuele kosten om belanghebbenden te informeren vergoedt AIG ook.

Bent u het slachtoffer van cyberafpersing? CyberEdge vergoedt het betaalde losgeld of de gemaakte kosten voor een onderhandelingsadviseur.

Tevens wordt de schade van telefoonhacking of computercriminaliteit vergoed. Denk hierbij aan telefoonkosten die u maakt omdat er iemand ongeoorloofd in uw telefoonsysteem zit. Ook wordt computercriminaliteit zoals frauduleuze overboekingen door criminelen in uw ICT-netwerk vergoed. Er zit echter wel een sublimiet aan deze vergoedingen. Voor telefoonhacking is dit sublimiet € 100.000,- en voor computercriminaliteit is het sublimiet € 25.000,-.

Ander soort vergoedingen die onder de CyberEdge verzekering vallen zijn boetes & aansprakelijkheid. In het geval dat derden partijen slachtoffer worden van het cyberincident en zij claims indienen, dan biedt de verzekering dekking voor die kosten. Eventuele juridische kosten van deze processen vallen ook onder deze dekking.

Ten slotte wordt ook bedrijfsschade als gevolg van netwerkonderbreking vergoed. Het verlies in netto-inkomen wat u lijdt door de netwerkonderbreking wordt vergoed.

Wat dekt de AIG Cyberverzekering niet?

De volgende situaties dekt de CyberEdge verzekering niet.
U bent niet verzekerd wanneer u met intentie schade veroorzaakt. Ook in het geval van fraude bent u niet verzekerd. Ten tweede bent u niet verzekerd in het geval van storingen van de infrastructuur die niet bij de verzekerde onder het beheer horen. Satelliet-uitval valt niet onder de dekking. Ten slotte volgt de verzekering de regels van de sanctiewetgeving. Moet u een sanctie betalen, maar bent u in strijd met de wet? Dan vergoedt AIG deze sanctie niet.

Dekkingsbeperkingen CyberEdge verzekering

Naast wat wel en/of niet verzekerd is zijn er een aantal dekkingsbeperkingen. Zo hanteert de CyberEdge verzekering een eigen risico (met uitsluiting van de First Response service) en kunnen er beperktere dekkingen plaatsvinden voor ransomware aanvallen.

Extra diensten AIG CyberEdge

Bij de CyberEdge verzekering van AIG horen nog een aantal extra diensten tot een waarde van €10.000,- (vanaf €5.000,- premie).

Cybersecurity eLearning

Voor alle soort medewerkers in uw bedrijf is er een speciaal gemaakte training beschikbaar in 11 talen.

IT-infrastructuur kwetsbaarheidsscan

Op het moment van afsluiten en 90 dagen later, zullen experts uw IT-systeem onderzoeken naar kwetsbaarheden die cybercriminelen kunnen gebruiken.

Security Ratings BitSight

Uw eigen netwerk en dat van outsourcers wordt gemonitord en gemeten op veiligheid

IP-adressen blacklisten

Door middel van IP-adressen te blacklisten wordt de mate waarin uw organisatie wordt blootgesteld aan criminele activiteiten beperkt. Dit verlaagt het risico op cyberincidenten.

Consult Cyber Risk

Daarnaast biedt AIG een gesprek van een uur aan met een Cyber Risk Consultant. Hier kunt u alle vragen die u heeft over cyberincidenten en risico’s stellen. Daarnaast krijgt u aanbevelingen gebaseerd op de resultaten van de Cyber Impact Scan die u kan uitvoeren.

Portal Cybersecurity

Ten slotte biedt de AIG CyberEdge verzekering u toegang tot de laatste cybersecurity informatie. Zo blijft u op de hoogte rondom het laatste nieuws van de cyberwereld.

Wie is AIG?

AIG Cyber Risk

Als de eerste verzekeraar die cyberrisico’s verzekerd is AIG zeer deskundig op dit gebied. AIG is sinds 1919 actief in het ondersteunen van bedrijven bij de voorbereiding op de toekomst. Het Nederlandse kantoor is in 1974 opgericht en heeft ondertussen al meer dan 120 deskundige en enthousiaste medewerkers. Met de AIG Cyberverzekering bent u verzekerd van een goede dekking voor cyberrisico’s.

Bent u benieuwd of de AIG CyberEdge verzekering de juiste verzekering voor uw onderneming is? Dan verwijzen wij u graag naar onze offertepagina en helpen wij u verder.

Downloads