Advies op maat? Vraag een offerte aan

Allianz Cyberverzekering

Wat dekt Allianz Cyberverzekering?

Aansprakelijkheid Allianz Cyberverzekering

De Allianz cyberverzekering dekt uw aansprakelijkheid in het geval dat derden schade ondervinden aan een cyberincident. Dit kan gaan over privacy gerelateerde problemen of geheimhoudingsinbreuk. Een aantal voorbeelden van schades die de cyberverzekering dekt, zijn bijvoorbeeld de kosten van het verweer bij aansprakelijkheid. Ook administratieve boetes die u wellicht moet betalen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zijn gedekt. Tevens vallen hieronder de kosten van een intern onderzoek. Ten slotte ook nog de boetes en kosten die in verband staan met elektronische betaaldiensten.

Eigen Schade Allianz Cyberverzekering

Eigen schade wordt ook gedekt door de verzekering. Dit betekent onder andere bedrijfsschade, eventuele kosten van digitale afpersing, telefoonhacking, cyberdiefstal en de kosten om programma’s en data te herstellen.

Bedrijfsschade

Bedrijfsschade door een cyberaanval kan voor een hoop kosten zorgen. De kosten van het stilstaan van uw productie of webwinkels kunnen erg hard oplopen. Deze bedrijfsschade is gedurende 180 dagen verzekerd.

Digitale Afpersing

Indien u het slachtoffer van digitale afpersing bent levert Allianz hulp van specialisten op dit gebied. Ook vergoedt Allianz per verzekeringsjaar en per gebeurtenis tot 25% van het verzekerde bedrag.

Telefoonhacking

In het geval dat uw telefoonsysteem de dupe is van een cyberaanval vergoedt Allianz extra telefoonkosten. De maximale vergoeding is € 100.000,- per verzekeringsjaar en per gebeurtenis.

Cyberdiefstal

De kosten van cyberdiefstal, zoals bijvoorbeeld gestolen geld van uw bankrekening, vergoedt Allianz ook. De maximale vergoeding bij Allianz voor deze cyberincidenten is € 50.000,- per verzekeringsjaar en per gebeurtenis.

Programma’s/Data herstellen

De kosten die u heeft vanwege een verzekerd incident aan uw programma’s en data zijn gedekt.

Kosten Crisismanagement Allianz Cyberverzekering

24/7 staat de Allianz Cyber Hulpdienst voor u klaar. Een incident manager staat klaar om u te ondersteunen in het geval van een cyberincident of indien u het vermoeden heeft dat er een cyberincident heeft plaatsgevonden.

Wat dekt de Allianz Cyberverzekering niet?

Schades die u heeft aan zaken of personen zijn bij de cyberverzekering niet verzekerd. Voor contractuele aansprakelijkheid bent u niet verzekerd, denk hierbij aan boetes omdat u garanties heeft gegeven of leveringsvoorwaarden. Ten slotte is schade door opzet van u of uw werknemers niet gedekt.

Extra diensten Allianz Cyberverzekeringen

Met deze verzekering kunt u korting krijgen op betaalbare, betrouwbare en praktische cybersecurity-oplossingen. Die worden aangeboden door Threadstone Cyber Security (partner van Allianz).

Wie is Allianz?

ALLIANZ

Als wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening is Allianz uiteraard ook aanbieder van een cyberverzekering. Allianz Group heeft met 140.000 werknemers, in meer dan 70 landen, ruim 85 miljoen klanten. Met de Allianz Cyberverzekering kunt u nu uw onderneming tegen de schade van cybercriminaliteit beschermen.

Bent u benieuwd of deze cyberverzekering de juiste verzekering is voor uw onderneming? Dan verwijzen wij u graag naar onze offertepagina en helpen wij u verder.

Downloads