Advies op maat? Vraag een offerte aan

Chubb Cyberverzekering

Wat dekt de Chubb cyberverzekering?

Een aantal van de belangrijkste dekkingen van de Cyber ERM cyberverzekering van Chubb vindt u hieronder.

Crisisincidentkosten:
Hierbij gaat het om de kosten die u maakt voor de eerste hulp bij een cyberincident. Denk hierbij aan het melden van een datalek, fraudemonitoring en meer. Deze kosten worden tot maximaal de eerste 48 uur na ontdekking vergoed.

Bedrijfsschade en franchiseschade:
Wordt er misgelopen brutowinst door bedrijfsonderbreking tijdens een cyberincident geconstateerd? Dan vergoedt de Cyber ERM verzekering deze kosten. Wanneer het incident binnen acht uur niet wordt opgelost, dan vergoedt Chubb de schade in zijn geheel vanaf de start van het cyberincident.

Dataherstel en systeemherstel:
De extra kosten gemaakt aan personeel of andere aanvullende kosten voor het herstellen van systemen vallen onder de Cyber ERM dekking. Ook het vinden van de oorzaak valt onder deze dekking.

Cyberafpersing:
De kosten die u kan maken door cyberafpersing worden ook vergoed. Denk hierbij aan kosten van een onderhandelaar of de kosten van losgeld. De beloning voor de “gouden” tip wordt ook gedekt door de Cyber ERM verzekering.

Software verbeteren:
Cyber ERM vergoedt de kosten bij vervanging/verbetering van de software.

Verloren geld:
Wanneer u direct financieel verlies heeft geleden door een cyberaanval vergoedt Cyber ERM dit verlies.

Telecommunicatie:
De kosten die u heeft omdat er misbruik wordt gemaakt van uw telecommunicatiesysteem worden ook gedekt door Cyber ERM.

Ook derden kunnen slachtoffer worden van uw cyberincidenten. De Cyber ERM verzekering vergoedt deze kosten. Hieronder een aantal voorbeelden van schade aan derden:

    • De privacy-aansprakelijkheid, het beheer van vertrouwelijke gegevens is fout gegaan.
    • Netwerkbeveiligingsaansprakelijkheid, uw netwerkbeveiliging werkte niet naar behoren.
    • Media-aansprakelijkheid, u heeft niet kloppende informatie online gepubliceerd/verspreid/uitgezonden.

Extra diensten van de Chubb cyberverzekering

Terugkomend op de aanpak van Chubb Cyber ERM (voor, tijdens en na het cyberincident) vindt u hieronder de diensten in de verschillende fases die de verzekering biedt.

Voor het cyberincident biedt Chubb een aantal diensten:

Chubb Cyber ERM kan u een jaar lang gratis een password manager bieden. Met een password manager kunt u in een beveiligde omgeving sterke en eenvoudige wachtwoorden maken en gebruiken.

Daarnaast kunt u korting krijgen op een aantal diensten via Cyber ERM. Zo kunt u korting krijgen op een online phishing training. Via deze training kunnen uw medewerkers leren omgaan met phishing. Met Cyber ERM krijgt u 20% korting op Endpoint Detection & Response. Dit betekent een complete beveiligingsoplossing voor uw servers, PC’s en laptops en dergelijke apparaten. Wilt u misschien weten hoe goed uw netwerk of website beveiligd is? Dan kan Chubb Cyber ERM u korting aanbieden op een uitgebreid rapport van een technologische risicoscan.

Voldoet u aan de wetten en regels rondom gegevensbescherming? Cyber ERM kan u één uur gratis juridisch advies bieden.

Ten slotte biedt Cyber ERM u een gratis online organisatorische risicoscan. Deze scan helpt met het bepalen of uw bedrijf in staat is om cyberincidenten te voorkomen. Naar aanleiding van deze scan geeft Chubb u advies over het bestrijden van cyberrisico’s.

De diensten tijdens een cyberincident bestaan uit:

Het juridisch advies over de stappen die u moet ondernemen nadat het cyberincident heeft plaatsgevonden.

Beperking van de schade aan de naam van het bedrijf tijdens een cyberincident. De PR-Specialist die Chubb met Cyber ERM biedt, helpt u tijdens een cyberincident met de communicatie.

Het helpen met bemannen en opzetten van een callcenter om de gegevens van derde partijen te beschermen. Een callcenter kan uw onderneming helpen met het beantwoorden van de vragen van klanten tijdens een cyberincident.

Is er sprake van kredietfraude of identiteitsfraude? Dan helpt Cyber ERM u met het melden van de fraude, maar ook met het beheersen van de schade door eventueel social media te bewaken of door het bevriezen van kredieten.

Ten slotte biedt Cyber ERM een expert in de forensische ICT diensten. Deze expert helpt uw organisatie zo snel mogelijk weer op gang en onderzoekt de oorzaak van het cyberincident.

De diensten na een cyberincident:

Cyber ERM biedt u een uitgebreid schaderapport. Dit rapport bevat een geleden schade analyse, maar ook een tips en adviezen sectie voor het voorkomen van nieuwe cyberincidenten.

Zijn er tijdens het cyberincident gegevens gestolen? In dat geval helpt Cyber ERM met het monitoren van deze gegevens op fraude. Dit kan voorkomen dat u schade oploopt door aansprakelijkheid.

Ten slotte kan het zijn dat uw software wordt verbeterd/vervangen, Cyber ERM vergoedt deze kosten.

Wie is Chubb?

Chubb cyberverzekering

Als een van de grootste cyberverzekeraars is het vanzelfsprekend dat Chubb al veel ervaring heeft op het gebied van cyberrisico’s verzekeren. Zo is Chubb al meer dan 20 jaar werkzaam op het gebied van cyberrisico’s verzekeren. Chubb Cyber ERM gelooft dat de beste manier van cyberrisico’s aanpakken bestaat uit drie verschillende fases, namelijk: voor het cyberincident, tijdens het cyberincident en na het cyberincident. Cyber ERM zorgt ervoor dat u deze risico’s kan beperken en beheersen.

Past de Cyber ERM cyberverzekering van Chubb goed bij u? Vraag een offerte aan en wij zoeken het voor u uit.

Downloads