Advies op maat? Vraag een offerte aan

Cyberverzekering polisvoorwaarden

Wat zijn polisvoorwaarden?

De polisvoorwaarden van een verzekering zijn in essentie de regels van de verzekering tussen de verzekeraar en de verzekeringsnemer. Hierin staan de dekkingen en speciale regelingen duidelijk uitgelegd voor een goed overzicht van de inhoud van de verzekering. Polisvoorwaarden zijn dus een goede manier om snel de waarde van een verzekering te controleren en om te kijken wat er allemaal nodig is voor zo’n verzekering. Dit geldt eveneens voor de polisvoorwaarden van een cyberverzekering.

Cyberverzekering Polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden per verzekeraar komen voor de cyberverzekering vaak grotendeels overeen, maar toch heeft elke verzekeraar zijn eigen aanpassingen. Vaak gaan deze aanpassingen over kleine dingen als extra opties om speciale dekkingen te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de dekking van kosten in een speciale situatie die meer bij een bepaalde branche voorkomt dan bij andere branches. Tevens kan elke verzekeraar een eigen maximaal verzekerd bedrag hebben en een eigen maximaal uitgekeerd bedrag per incident per jaar. Ook zijn de mogelijkheden tot eigen risico verschillend per aanbieder van de cyberverzekering.

Daarnaast kan er een verschil over de vereiste veiligheid zitten in de polisvoorwaarden. Zo kan de ene verzekeraar enkel vragen dat uw onderneming een simpele beveiliging heeft als een virusscanner, maar de ander kan wellicht vragen dat uw onderneming een sterker beveiligingssysteem bezit met een plan van aanpak in het geval van een cyberincident. Ook kan een verzekeraar uw onderneming vragen om regelmatig cursussen te houden voor de werknemers rondom het veilig behandelen van data en andere belangrijke processen binnen het online netwerk van het bedrijf.

Bent u benieuwd naar de individuele polisvoorwaarden van de verschillende cyberverzekeringen? Neem dan even een kijkje op de verschillende cyberverzekeringen pagina’s. Hier vind u alle polisvoorwaarden per cyberverzekering en kunt u zelf de verschillen zien.

Bent u benieuwd naar de andere voorwaarden van de cyberverzekeringen? Dan kunt u die ook op dezelfde pagina’s vinden. Hier vind u ook meer over de verschillende soorten dekkingen en extra diensten van de cyberverzekeringen.