Advies op maat? Vraag een offerte aan

HDI Cyberverzekering

Wat dekt de Cyberverzekering van HDI?

De Cyberverzekering van HDI bevat alle standaarddekkingen die u kunt verwachten van een cyberverzekering. Dit betekent onder andere dat u gedekt bent voor bedrijfsschade, aansprakelijkheid, eigen schade en administratieve procedures in het geval van een cyberincident.

Dekkingen HDI Cyberverzekering

Bedrijfsschade

In het geval dat uw netwerk en/of website of iets dergelijks niet goed functioneert ten gevolge van een cyberincident, dan wordt de misgelopen bruto winst tijdens deze periode gedekt door de Cyber+ verzekering van HDI.

Aansprakelijkheid

Is er schade bij derden ontstaan door een cyberincident in uw bedrijf? Dit kan gebeuren wanneer de beveiligingsmaatregelen rond het bewaren van vertrouwelijke data niet goed genoeg waren. In dit geval dekt de Cyber+ verzekering de kosten van verweer en de schadevergoedingen aan derden.

Eigen Schade

Bij een cyberincident kunnen ook andere kosten voorkomen. De zogenaamde eigen schade of kosten voor de first response service. Hierbij kunt u denken aan de kosten van de crisis managers, communicatieadviseurs, juridisch advies en kosten van de IT-onderzoekers. Cyber+ van HDI vergoedt niet alleen deze kosten, maar ook die van het melden van een cyberincident. Tevens worden de kosten van het herstellen van software en data vergoed.

Administratieve Procedures

Het kan voorkomen dat er na een cyberincident een overtreding met de Wet Bescherming Persoonsgegevens wordt geconstateerd. In dit geval dekt Cyber+ de kosten van de eventuele boetes en de kosten van juridische bijstand.

Wat dekt de Cyberverzekering van HDI niet?

Ook zijn er een aantal situaties waarin de cyberverzekering van HDI de schade niet dekt. Dit is in het geval van kosten of schade die ontstaan door opzet. Dit kan opzettelijk instructies van opdrachtgevers niet nagaan zijn, maar ook het bewust afwijken van de wet.

Daarnaast worden de bedrijfsschade of herstelkosten niet vergoed wanneer er sprake was van illegale data (waarmee u bekend was). De Cyber+ verzekering van HDI dekt niet in de Verenigde Staten of Canada. Cyber+ dekt geen schade van zaak- en personenschade. Ook beroepsaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid en contractuele aansprakelijkheid vallen niet onder de dekking van de verzekering van HDI. Ten slotte dekt Cyber+ van HDI geen schade door externe storingen. Denk hierbij aan stroomuitval of het wegvallen van het internet etc.

Extra diensten

Bij HDI is het ook mogelijk om bovenop de standaard cyberdekkingen een uitbreiding aan te schaffen. Deze uitbreiding biedt verschillende extra dekkingselementen. Denk hierbij aan het dekken van contractuele boetes als gevolg van bedrijfsstilstand, cyberspionage, interne cyberfraude en technische systeemfouten of storingen.

Ook biedt HDI de mogelijkheid om preventief cyberrisico’s binnen het bedrijf in kaart te brengen er hier mogelijke oplossingen voor te vinden.

Met de Cyber+ verzekering van HDI kunt u 24/7 in contact komen met de professionele partnerorganisatie van HDI om direct ondersteuning te ontvangen.

Wie is HDI?

HDI verzekeringen

HDI is al decennia lang een toonaangevende verzekeraar die een breed aanbod van verzekeringen heeft. Het bedrijf is in zo’n 150 landen actief en biedt met de HDI Cyber+ verzekering een uitgebreide cyberverzekering. Deze verzekering dekt de schades die u kan oplopen door cybercrime en cyberrisico’s binnen uw onderneming.

Bent u benieuwd of Cyber+ van HDI de juiste cyberverzekering voor uw onderneming is? Dan verwijzen wij u graag naar onze offertepagina en helpen wij u verder.

Downloads