Steeds meer mensen krijgen te maken met datalekken door cyberaanvallen. Het risico op een cyberaanval en datalekken als gevolg is de laatste jaren sterk toegenomen. Het aantal meldingen van datalekken is vergeleken met 2021 met 88 procent gestegen. Daarom zijn er diverse cyberverzekeringen die helpen om cyberrisico’s af te dekken.
Mensen in de leeftijdsgroep 25 tot 45 jaar zijn het vaakst slachtoffer van gehackte accounts of apparaten. Voor professionals die online werkzaamheden uitvoeren op een computer, laptop of telefoon, is het belangrijk om de risico’s zo veel mogelijk te minimaliseren. Dit komt doordat professionals regelmatig met persoonlijke en gevoelige informatie werken. Als deze informatie in handen komt van hackers of andere cybercriminelen kan de informatie worden misbruikt met alle gevolgen van dien.
Strengere securityeisen
Nieuwe Europese richtlijnen voor netwerk- en informatiebeveiliging gaat van kracht komen om digitale veiligheid binnen de Europese Unie te verbeteren. De nieuwe richtlijn stelt voor de chemische- en maakindustrie de verplichting voor passende cybermaatregelen. Daarnaast wordt ook een meldplicht ingesteld voor cyberincidenten en datalekken. De nieuwe Europese richtlijn wordt ingesteld vanwege de steeds maar toenemende cyberrisico’s. Of de nieuwe richtlijn gaat werken is nog maar de vraag. Zorg daarom dat je een cyberverzekering afsluit die aansluit op jouw situatie.
De impact van cyberaanvallen
Vanwege de grote impact die cyberaanvallen hebben is het belangrijk om alert te zijn op de risico’s van cyberaanvallen. De risico’s kunnen zorgen voor lege schappen in winkels, uitval van gehele industriële processen of het openbaar maken en gegijzeld houden van persoonlijke informatie. Digitale veiligheid is in deze tijd niet vanzelfsprekend. Hackers en andere cybercriminelen maken optimaal gebruik van zwakke online veiligheid. Een cyberaanval kan altijd voorkomen en het is daarom van belang om een cyberverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd tegen kosten van vele online misstanden.
Wat te doen bij een cyberaanval of beveiligingsbreuk?
Het is helaas niet altijd mogelijk om online cybercrime tegen te gaan. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om een cyberverzekering af te sluiten. De cyberverzekering die je kiest is de manier om cyberrisico’s tegen te gaan. Een cyberverzekering dekt verder digitale aansprakelijkheid en kosten van het verder beperken van schade af. Ook het herstellen van verloren data, reputatie én misgelopen omzet. Afhankelijk van de cyberverzekering en de dekking die je kiest, kan een premie worden vastgesteld.
Wij vinden persoonlijke aandacht belangrijk en snappen dat elke situatie anders is en aandacht vereist. Neem daarom contact met ons op zodat wij uit ons ruime assortiment cyberverzekeringen de oplossing kunnen kiezen voor uw situatie.