Advies op maat? Vraag een offerte aan

Oplichting via Instagram

Het gebeurt tegenwoordig regelmatig dat hackers accounts overnemen en op die manier fraude plegen. Hackers misleiden volgers en klanten van overgenomen zakelijke accounts om geld te verdienen. De manier waarop hackers dit doen is door investeringen aan te bieden via de overgenomen accounts.

Het gaat zelfs zó ver dat het gedrag van accounts wordt gebruikt om volgers van die accounts op te lichten. Het kan elke onderneming gebeuren slachtoffer te worden van hackers en dan is een cyberverzekering de juiste voorbereiding tegen cybercriminaliteit.

Identiteitsfraude
Cybercriminelen gaan ver om buit te bemachtigen. Een manier waarop zij dit doen is via Instagram. Oplichters hacken zakelijke accounts en doen zich via die accounts voor als een alternatieve account. Op die manier lichten zij volgers van zakelijke accounts op. Volgers van gehackte accounts worden mooie investeringsmogelijkheden en aanbiedingen voorgeschoteld. Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat deze berichten afkomstig zouden zijn van bekende accounts maakt het nog overtuigender. Als hackers hun slag slaan kan een cyberverzekering hulp bieden.

Instagram phishing
De meest voorkomende manier waarop oplichters identiteitsgegevens stelen is door Instagram-phishing. Hierbij wordt een aansporend bericht verstuurd om actie te ondernemen. Hackers vragen in de meeste gevallen geld of inloggegevens van een account op. Via phishing wordt de illusie van authenticiteit opgewekt en dit kan net genoeg zijn om mensen aan te zetten tot actie. Het is voor cybercriminelen op die manier mogelijk om toegang te krijgen tot uw zakelijke accounts. Op het moment dat anderen toegang hebben tot uw accounts. Door middel van een cyberverzekering kan financiële schade door Instagram-phising worden opgevangen. Daarnaast zijn er nog andere manieren om fraude op Instagram te voorkomen:

  • Kijk uit, als er via een bericht wordt gevraagd om iets te geven.
  • Schakel tweestaps-authenticatie in.
  • Klik nooit op een loginlink via een bericht.
  • Klinkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo.
  • Geen zakelijke cyberverzekering? Neem contact op met onze specialisten.
  • Zoek naar officiële accounts voordat u op berichten reageert.
  • Gebruik een antivirusprogramma op al uw apparaten om accounts en systemen te beveiligen.
  • Geef nooit zomaar klantgegevens vrij.
  • Verander regelmatig uw wachtwoord.

Hackers vragen via links, aanmeldformulieren en andere schimmige manieren om persoonlijke gegevens van uw klanten die zij vervolgens gebruiken om mee te frauderen. Bescherm uw accounts in de eerste plaats door middel van een cyberverzekering. Mocht uw zakelijke account overgenomen worden, zorg dat u per direct uw wachtwoord verandert en doe dit ook bij diensten waarbij u hetzelfde wachtoord gebruikt. Sluit in ieder geval een cyberverzekering af om uw onderneming voor te bereiden op aanvallen van cybercriminelen.