Advies op maat? Vraag een offerte aan

Hoe hoog is de premie van een cyberverzekering?

De premie van een cyberverzekering

De premie van een cyberverzekering kan erg verschillend zijn. Zo kan een cyberverzekering al een stuk hoger uitvallen als u een groter bedrijf heeft. Een bedrijf met meer werknemers en meer data van derden loopt namelijk een groter risico om niet alleen het doelwit van cybercrime te zijn, maar ook om meer schade te lopen. Daarom is het voor een te lage premie niet rendabel voor een verzekeraar om deze mogelijke kosten te verzekeren. Dit wil echter niet zeggen dat een cyberverzekering voor de ondernemer het niet meer waard is om te halen.

De hoogte van de premie kan ook afhangen van de hoeveelheid omzet die uw onderneming jaarlijks haalt. Een hogere omzet betekent dat u een aantrekkelijker doelwit bent van cybercriminelen. Door dit grotere risico wordt uw premie ook hoger omdat het minder aantrekkelijk is voor een verzekeraar om uw onderneming te verzekeren.

Eigen keuzes premie cyberverzekering

De premiekosten zullen ook afhangen van uw eigen beslissingen rondom de dekkingen. Verschillende verzekeraars hebben ook verschillende dekkingen, maar ze bieden in veel situaties ook extra dekkingen. De premies zullen uiteraard ook iets hoger uitvallen in het geval dat u deze dekkingen er ook bij wil hebben.

Uiteraard heeft u als ondernemer zelf ook de keuze om voor een bepaald bedrag te verzekeren. Als u voor een kleiner deel kiest wordt daalt de premie ook uiteraard. Wel zijn de premies de afgelopen jaren flink gestegen, maar dit is ook omdat het risico op een cyberaanval zoveel groter wordt elk jaar. Meer en meer bedrijven worden jaarlijks het doelwit en slachtoffer van een cyberaanval. De kosten worden daarom voor de verzekeraars ook steeds hoger, hierdoor stijgen de premies.

Wilt u weten of uw onderneming een cyberverzekering kan gebruiken, en zo ja, welke cyberverzekering bij uw onderneming past? Vul dan hier een offerte in en dan helpen wij u verder.