Dekt een andere bedrijfsverzekering ook cyberschade?

Dekt een andere bedrijfsverzekering ook cyberschade?

Vaak wordt er geheel onterecht gedacht dat schade door een cyberincident wordt vergoed door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering of de bedrijfsschadeverzekering.

Helaas is dit niet het geval. Toen deze producten door de verzekeraars zijn ontwikkelt bestond een dergelijk risico helemaal niet. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft enkel dekking bij materiële en letselschade. Hier valt een cyberschade dus sowieso niet onder. Onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan er een zeer beperkte dekking zijn, afhankelijk van de voorwaarden en de situatie waardoor de cyberschade is ontstaan. Indien u kiest voor een cyberverzekering van Hiscox of AIG en uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering via ons bij dezelfde verzekeraar afsluit levert u dat een leuke korting op.

Bij bedrijfsschadeverzekeringen krijgt u een uitkering wanneer uw bedrijf stil komt te liggen. Echter alleen bij de in de voorwaarden genoemde situaties.

 

Cyberriskverzekering: van offerte naar polis

1
U vult het offerteformulier in

Onze cyberrisk specialist maakt voor u een vergelijking tussen AIG, Chubb en Hiscox.

2
Wij sturen u de vergelijking

U ontvangt de vergelijking en ziet de premie en de belangrijkste kenmerken van de voorwaarden.

3
De verzekering wordt aangevraagd

Na het bespreken van de opties kiest u de verzekering die bij u past en vragen wij samen met u de verzekering aan.

verzekeringsepexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070