Advies op maat? Vraag een offerte aan

Kosten Cyberverzekering

Wat kost een cyberverzekering?

In Nederland verschillen de kosten voor een cyberriskverzekering per bedrijf. Wel heeft u als gemiddelde MKB’er de mogelijkheid om vanaf €700,- per jaar een cyberriskverzekering af te sluiten. Is uw onderneming kleiner dan gemiddeld dan wordt de premie uiteraard lager, en bij een grotere onderneming hoger. De kosten van een cyberverzekering voor een complexer en risicovoller bedrijf zijn niet hetzelfde als voor een startup die onbekend is in de markt. Dit is omdat de verzekeraar dan ook een groter risico loopt.

Premiekosten cyberverzekering

Bij het bepalen van de premie worden er een aantal zaken in kaart gebracht met de volgende vragen:

  • Tot welke branche behoort uw onderneming?
  • Wat voor soort bedrijf is het?
  • Hoe hoog is uw huidige bedrijfsomzet?
  • Wat is het gewenste verzekerde bedrag?

Het minimaal verplicht eigen risico voor een cyberverzekering is gemiddeld 500,-, maar gelukkig is er een manier om uw premie lekker laag te houden. Wat de meeste verzekeraars aanraden is om het eigen risico te verhogen. In veel gevallen is de schade van een cyberincident zo hoog dat het eigen risico hiermee in vergelijking verwaarloosbaar is. Zo kunt u de grootste en meest onverwachte risico’s tijdig oplossen tegen lagere premiekosten.

Laagste kosten cyberverzekering?

Of de goedkoopste cyberverzekering ook de beste verzekering is voor uw bedrijf is nog de vraag. Wij leven in een periode waar meer dan 1000 manieren zijn ontwikkeld voor verschillende soorten online-diefstallen en cyberaanvallen. De kosten die u betaalt voor een cyberverzekering zijn nog geen kwart van wat u zou kunnen verliezen bij zo’n ernstige gebeurtenis.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen uw geld van uw bankrekeningen te verzekeren tegen diefstal. Wel willen wij u aanraden om toch eerst goed onderzoek te doen naar de mogelijke risico’s die uw onderneming loopt. Meteen de goedkoopste cyberverzekering kiezen is niet altijd de juiste beslissing. Verzekeringsadviseurs helpen u hier graag mee en aan de hand van deze informatie kunt u het grootste en belangrijkste risico bepalen waartegen u zich wilt laten verzekeren. Op onze homepage kunt u een kijkje nemen naar de meest voorkomende cyberaanvallen.

Voor een persoonlijke vergelijking van de cyberverzekeringen vragen wij u om een offerte in te vullen. Hierna gaan wij zo snel mogelijk aan het werk om de beste cyberverzekering voor uw onderneming te vinden.